Говорителят на Москва Мария Захарова нарече първото място на българските

...
 Говорителят на Москва Мария Захарова нарече първото място на българските
Коментари Харесай

Руснаците се нацупиха, че ги изпреварихме в гимнастиката

 

Говорителят на Москва Мария Захарова назова първото място на българските гимнастички: " Измама пред целия свят ". 

Тя има вяра, че повода за резултата е...русофобия, предава Петел.

Русия дори съзря интрига в първото място в квалификацията за финала на българския отбор по художествена гимнастика на олимпийските игри в Токио.

Руснаците показаха гнева си в събота поради „ пристрастното “ съдийство във финала на самостоятелното в многобоя по художествена гимнастика, откакто израелката Линой Ашрам постави край над 20-годишната доминация на Русия с победа над трикратната международна шампионка Дина Аверина.

Президентът на Руския олимпийски комитет (РОК) съобщи, че страната ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ). „ Решихме, че няма да си затворим очите в тази обстановка. Вече приготвяме публично обжалване до Международната федерация. Бихме желали да получим пояснение по няколко казуса “, сподели Станислав Поздняков в изказване в Инстаграм, акцентирайки върху „ съдийството “.

По-рано през днешния ден, Ашрам стигна до големия триумф макар грешката си на лента в последния апарат. За първи път Русия не съумя да стигне до купата от Атланта 1996-а насам и е една от най-големите изненади в историята на спорта. Самата Аверина показа, че не счита, че „ е било почтено през днешния ден “.

Известни руснаци упрекнаха съдиите в преднамереност. „ Дина не загуби, тя завоюва. Но, за жалост, съдийството беше безпределно незаслужено. Това просто беше насмешка с художествената гимнастика. Достатъчно, те се умориха от Русия. И съдиите взеха решение да поддържат това момиче от Израел “, сподели Ирина Винер, президент на Руската федерация по художествена гимнастика, в мнения за RT, финансиран от Кремъл ефирен канал.

" Тъй като всички закони са нарушени, всички правила, които художествената гимнастика би трябвало да съблюдава несъмнено. Първият е за непорочност на осъществяването, непоклатимост, експресивност, спорт на ръба на изкуството и изкуство на ръба на спорта ", показа Винер пред " РИА Новости ".

" Българският тим завоюва с висок резултат, освен това с неточност, а изпревари Русия. Мисля, че и там има вид България да бъде преди всичко. Оказва се, че това е бойкот против Русия, отстраняват ни от всички съревнования. Никога не съм била политизирана ", сподели още Ирина Винер.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова също беше гневна, обвинявайки съдиите в осъществяването на „ машинация пред целия свят “. „ Онези, които стартираха русофобската война против спорта не можеха да разрешат тази победа “, сподели тя по Telegram. Прима балерината Светлана Захарова дефинира днешното съдийство като „ обир “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР